فناپسافت

حوزه فعالیت
فناپسافت، واحد راهکارهای جامع سازمانی فناپ است که به صورت تخصصی به توسعه پلتفرمها و راهکارهای جامع و یکپارچه نرمافزاری برای کسبوکارهای مقیاسبزرگ میپردازد و راهکارهایی ویژه صنایع و سازمانهای مختلف ارائه میکند. این واحد در زمینه تولید و توسعه زیرساختهای دولت الکترونیک نیز فعال است. فناپسافت همچنین راهکارهایی را با هدف «تسهیل زندگی شهروندی» تولید کرده و توسعه میدهد که در قالب «سرزمین هوشمند پاد»، ارائه میشود. پاد، پلتفرمیست که در آن طیف گسترده و متنوعی از خدمات، از لایههای زیرساختی و پلتفرمی برای کسبوکارها تا نیازمندیهای کاربران، عرضه میشود. این پلتفرم، هشت حوزه دیجیتالی سبد مصرف خانوار ایرانی شامل گردشگری، بازی و سرگرمی، حملونقل، نیازهای روزمره، خدمات بانکی-مالی، آموزش، انرژی و سلامت را در خود جای میدهد.


محصولات و خدمات
مجموعه خدمات فناپسافت را میتوان از نگاه کسبوکاری به سه گروه اصلی «راهکارهای جامع و یکپارچه سازمانی» و «راهکارهای دولت الکترونیک» و «راهکارهای تسهیل زندگی شهروندی» دستهبندی کرد. اهم این محصولات و خدمات عبارتند از:
- پلتفرم سرزمین هوشمند پاد
- راهکار برنامهریزی منابع سازمانی و صنعتی
- راهکار جامع و یکپارچه مدیریت دانشگاه
- پنجره واحد خدمات سرمایهگذاری
- پنجره واحد خدمات سازمانی (آوند)
- راهکار شبیهسازی سهبعدی محیطهای صنعتی (فالکون)
- سیستم کنترل و نظارت بر محیطهای صنعتی (فنیتورینگ)
پلتفرم سرزمین هوشمند پاد
این مگاپروژه، محصولات و خدمات گستردهای را در بر میگیرد برخی از اهم حوزههای فعال این سرزمین شامل موارد زیر است:
1. حوزه پلتفرم پایه:
- هسته پلتفرمی (سامانه احزار هویت SSO و کیف پول)
- پیامرسان
- بلاکچین
- اینترنت اشیا (شامل پلتفرم و فنیتورینگ)
- پاد درایو (Cloud Storage)
- پادیوم (پلتفرم ابری خدمات فناوری اطلاعات)
2. حوزه پلتفرم سرگرمی: بازیتِک (شبکه اجتماعی ، گیماستور و سرویس استور بازی) و PlayPOD
3. حوزه خدمات کالاهای تندمصرف (FMCG )
4. حوزه گردشگری
- اترس (سامانه بلیت فروشی جاذبههای گردشگری)
- ارم
- هرمینا (راهکار ابری هتلداری)
- لاماسو (زیرساخت آنلاین رزرو هتل و اتصال هتلها و مراکز رزرو دهنده)
رویکرد ویژه و مزیت
مهمترین مزیت فناپسافت، تولید پلتفرمهای بومی برای توسعه راهکارهای نرمافزاری است. همگرایی و همافزایی در تولید محصولات نیز از دیگر ویژگیهایی است که در روند تولید محصولات فناپسافت وجود دارد و این ویژگی در مجموعهای گستردهای از خدمات که در یک پلتفرم واحد در قالب «مگا پروژه سرزمین هوشمند پاد» ارائه میشود، به خوبی قابل مشاهده است. این واحد با استفاده از توان فنی نیروهای نخبه داخلی و تجربه شرکتهای مطرح بینالمللی، جزو نخستین شرکتهای ایرانی است که به ارائه ERP بومیِ همسطح با استانداردهای جهانی در زمینه صنایع فلزی، معدنی، نفت، گاز و پتروشیمی، خدمات عمومی، حملونقل و مدیریت شهری، سازمانهای خدماتی و سرمایهگذاری، دانشگاهها، گردشگری و هتلداری و سایر زمینههای مشابه میپردازد. این راهکارها با هدف تأمین نیازها و رفع مشکلات صنایع و سازمانهای ایرانی، تولید و توسعه داده شده است و برخلاف راهکارهای خارجی، در هماهنگی کامل با فرهنگ مالی، کسبوکاری و سازمانی رایج در کشور قرار دارد.


تاریخچه
داستان شکلگیری فناپسافت از نقطهای آغاز شد که هولدینگ صنعتی-معدنی میدکو، قصد داشت برای مجموعه شرکتها و کارخانجات، انبارها، دفاتر و سایر واحدهای زیرمجموعه خود، یک ERP (راهکار برنامهریزی منابع سازمانی) تهیه کند. با توجه به اینکه در زمینه ERP، نوعی خلأ در کشور وجود داشت، به همین منظور میدکو با مشاوره شرکت کانادایی تِک (TEC) کلیه راهکارهای موجود در دنیا را بررسی کرد که نزدیکترین شرکت به نیازمندیهای میدکو، هنوز 30 درصد از امکانات مورد نیاز میدکو را پوشش نمیداد، چرا که این راهکار نیز مانند دیگر راهکارهای خارجی به دلایل مختلف از قبیل مشکلات بینالمللی، عدم همخوانی با فرهنگ مالی و نظام مالیاتی کشور، هزینه بالا، فقدان قابلیتهای مورد نظر میدکو و مواردی از این دست، نمیتواند نیازهای صنایع و سازمانهای ایرانی را تأمین کنند. در این مرحله بود که گروه مالی پاسارگاد تصمیم گرفت با سرمایهگذاری در این حوزه یک بار برای همیشه این مشکل را در کشور حل کرده و یک ERP کاملا بومی تولید کند. (پیش از این نیز همین تصمیم در مورد هسته نرمافزاری بانکی و هسته نرمافزاری بیمه در گروه مالی پاسارگاد گرفته شده بود که به تولید راهکارهای بومی برای بانک و بیمه پاسارگاد توسط فناپ، منتهی شده بود). اینگونه بود که واحد راهکارهای جامع سازمانی فناپ (فناپسافت) شکل گرفت و با جذب بیش از 400 نفر از نخبگان تحلیل و تولید، اولین ERP بومی را براساس استانداردهای جهانی در دست اقدام دارند. تولید این راهکار به عنوان بزرگترین پروژه نرمافزاری کشور قلمداد میشود. این راهکار از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است که از آن میان میتوان به فرآیندگرایی، تولید صفرتاصد بر بستر «پلتفرم تولید راهکارهای مقیاس بزرگ فناپ» و انطباق کامل با نیازهای سازمانها و صنایع ایرانی اشاره کرد. امروز فناپسافت فعالیتهای خود را توسعه داده و در زمینههای متعددی فعالیت میکند. اهمیت دستاوردهای این واحد تا آنجاست که میتوان آنها را نوعی سرمایه سایبری برای کشور تلقی کرد.
اطلاعات تماس
مدیرواحد : حمیدرضا آموزگار
تلفن : 71957000
آدرس :تهران، پردیس، پارک فناوری پردیس، بلوار نوآوری 12، پلاک 123